Het eerste bezoek

Het eerste bezoek

Neemt u bij het eerste bezoek de verwijsbrief van de huisarts mee, een identiteitsbewijs en uw verzekeringspasje. Wij zijn verplicht dit te controleren. Wij stellen het erg op prijs als u ook een lijst meeneemt met medicijnen die u gebruikt. Indien u geen verwijzing heeft, bijvoorbeeld als u voor de gynaecologische check komt, hoeft u bovengenoemde documenten niet mee te nemen.

De afdeling gynaecologie van Medisch centrum Wetering werkt volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie. Voor meer informatie over aandoeningen, behandelingen en mogelijke bijwerkingen vindt u op de site van de NVOG.

Komt u uitsluitend voor een diagnostische echo, dan kan het zijn dat u een factuur krijgt. Deze kunt u declareren bij uw verzekering.

Alleen bij patiënten gynaecologie met een natura verzekering bij VGZ* moeten wij een eigen bijdrage in rekening brengen. Voor alle afspraken binnen een DBC met een ingangsdatum na 1 januari 2024 vergoedt VGZ slechts een deel van de nota en moet de rest van de kosten, afhankelijk van de polis 20% tot 40%, door de patiënt zelf worden betaald.

*Onder VGZ vallen ook de volgende verzekeraars: IZA, Nedasco, UMC, Univé, Zekur en UnitedConsumers.

Meer informatie over DBC’s vindt u hier.

Tips voor uw afspraak:

  • Als u het zelf prettig vindt, mag u iemand mee nemen.
  • Als u ongesteld bent, kan in principe de afspraak gewoon doorgaan, mits u niet voor een uitstrijkje komt. Als u het zelf prettiger vindt, kunt u de afspraak verplaatsen.
  • Komt u voor een uitstrijkje? Gebruik dan geen vaginale douchegel 24 uur voor uw afspraak.
  • Ga vlak voor het onderzoek naar het toilet, met een lege blaas is het onderzoek een stuk comfortabeler.
  • Tijdens het onderzoek moet u uw onderkleding uitdoen. Als u wilt, kunt u daar rekening mee houden door bijvoorbeeld een rok te dragen. Dan hoeft u alleen uw ondergoed en uw maillot of panty uit te trekken.
  • Het kan zijn dat u na het onderzoek wat last heeft van bloedverlies, houdt u daar rekening mee met het kiezen van uw ondergoed. U krijgt van ons een maandverband indien nodig.
  • Komt u voor het plaatsen van een spiraal of een ingreep op de behandelkamer? U kunt dan een Aleve Feminax in nemen 30 minuten van tevoren.
  • Geef het altijd aan als u het onderzoek als vervelend of pijnlijk ervaart.

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen