Acne

Acne

Acne (acne vulgaris)is de medische term voor jeugdpuistjes en ontstaat door een ontsteking van de huid rond de talgklieren. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne, maar soms kan het na de puberteit blijven bestaan of pas ontstaan op volwassen leeftijd.

Bij de één zijn het enkele puistjes, maar soms is er sprake van een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven.

De verschijnselen van acne zijn mee-eters, rode pukkels en puistjes. Soms kunnen onder de huid hevigere ontstekingen ontstaan. Na de genezing kunnen deze lelijke littekens achterlaten.

Behandelingen voor acne

Er zijn verschillende oorzaken van acne en meestal spelen meerdere factoren een rol. Een standaardbehandeling voor acne bestaat daarom niet. De dermatologen van Medisch Centrum Wetering zullen u aan de hand van uw klachten adviseren over de meest geschikte behandeling. Dit kan zijn; het gebruik van bepaalde creme’s of medicijnen om in te nemen. Zo nodig doen de dermatologen verder onderzoek naar de onderliggende oorzaken van acne. De dermatologen werken nauw samen met de huidtherapeute. De huidtherapeute voert acnebehandelingen uit zoals dieptereinigingen, peelingen en microdermabrasie. Ook geeft zij adviezen over huidverzorging.

Heeft u vragen hierover? U kunt ons bereiken op tel nummer: 020 – 820 34 65

Lees hier meer over acne.

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen