Dermatologie

Dermatologie

Ons doel is om een behandeling te bieden in een omgeving waar je je op je gemak voelt en waar jij en je probleem de volledige aandacht krijgen. Wil je een verdachte moedervlek laten controleren? Of heb je een hardnekkige huidziekte? Ons centrum beschikt over de benodigde expertise en maakt gebruik van geavanceerde methoden om al je huidverzorgingsbehoeften op te lossen. Je wordt altijd gezien door een ervaren dermatoloog.

Wat is dermatologie?

Dermatologie is een medisch specialisme dat zich richt op de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen gerelateerd aan de huid, haar, nagels en slijmvliezen. Dermatologen zijn medische dokters die gespecialiseerd zijn in dit vakgebied en getraind zijn om een breed scala aan huidaandoeningen en -ziekten aan te pakken, zowel medisch als cosmetisch. Ze kunnen helpen bij het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen zoals acne, eczeem, psoriasis, dermatitis, huidkanker, infecties, haar- en nagelaandoeningen, evenals allergische reacties. Daarnaast kunnen ze ook procedures uitvoeren zoals huidbiopsieën, chirurgische ingrepen, lasertherapie en cosmetische behandelingen zoals botuline-injecties en chemische peelings. De dermatologie richt zich ook op preventieve zorg en educatie van patiënten over huidgezondheid en een goede huidverzorgingsroutine.

Welke dermatologische aandoeningen worden behandeld?

Bij Medisch Centrum Wetering kunt u terecht voor de volgende aandoeningen:

Dermatologische behandelingen

Bij Medisch Centrum Wetering bieden we onder andere de volgende dermatologische behandelingen aan:

  • Lichttherapie
  • Excisie
  • Photodynamische therapie (PDT)
  • Stikstofbehandeling (cryotherapie)

Dermatologische onderzoeken

Om een goede diagnose te stellen, moeten we soms onderzoeken uitvoeren. Een greep uit onze dermatologische onderzoeken:

  • Biopt
  • Dermatoscopie
  • Allergietesten (plaktest)

Op zoek naar een dermatoloog in Amsterdam?

De dermatologen bij Wetering Medisch Centrum zijn hoog opgeleid en hebben elk een eigen specialistisch veld. Wij hebben 5 dermatologen in ons team. Bekijk het hele team hier.

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen