Pigmentvlekken en ouderdomswratjes

Pigmentvlekken en ouderdomswratjes

Huidtherapeute

Een huidtherapeut is opgeleid om behandelingen van de huid te doen. Een voorbeeld hiervan is acnebehandeling, zoals dieptereiniging, glycolzuurpeeling of microdermabrasie. Bij ernstige acne is dit vaak een aanvulling op de behandeling door de dermatoloog. Lichtere gevallen van acne kunnen ook alleen door de huidtherapeute worden behandeld. Een ander voorbeeld is het verwijderen van wratten of oedeemmassage. De titel huidtherapeute is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg.

De huidtherapeut van Dermatologisch Centrum Wetering voert verschillende cosmetische behandelingen uit:

  • Verwijderen verrucae seborrhoicae (ouderdomswratten)
  • Verwijderen pigmentvlekken
  • Diepte reiniging/microdermabrasie

Behandelingen

Verwijderen verrucae seborrhoicae (ouderdomswratten)

Verruca seborrhoicae zijn goedaardige vormsels aan de huid, die meestal op volwassen leeftijd ontstaan. De wratten kunnen soms jeukklachten geven. Het verwijderen van ouderdomswratten kan gebeuren middels bevriezing (cryotherapie) of door wegschrapen (excochleatie).

De dermatoloog bekijkt per geval welke van deze methoden het meest geschikt is.

Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling waarbij de ouderdomswratten worden bevroren. Door het bevriezen sterft het afwijkende huiddeel af en komt er gezonde huid voor in de plaats. Na de behandeling zal er een korstje op de huid ontstaan dat moet genezen. Dit duurt ongeveer 1 a 2 weken. Na het genezen is de onderliggende huid vaak nog licht of roze van kleur. Dit is nieuwe, gezonde huid die langzaam weer bijkleurt. Bescherm deze nieuwe huid dan ook 4 weken goed tegen de zon.

Excochleatie

Bij excochleatie wordt de ouderdomswrat uitgelepeld met een scherp lepeltje. Doordat dit oppervlakkig gebeurt is het risico op het ontstaan van littekens minimaal.

Verwijderen van pigmentvlekken middels cryotherapie

Pigmentvlekken zijn donkere bruine plekjes op het lichaam die ontstaan door een teveel aan pigment.

Cryotherapie is een behandeling waarbij de pigmentvlekken worden bevroren. Door het bevriezen sterft het afwijkende huiddeel af en komt er gezonde huid voor in de plaats. Na de behandeling zal er een korstje op de huid ontstaan dat moet genezen. Dit duurt ongeveer 1 a 2 weken. Na het genezen is de onderliggende huid vaak nog licht of roze van kleur. Dit is nieuwe, gezonde huid die langzaam weer bijkleurt. Bescherm deze nieuwe huid dan ook 4 weken goed tegen de zon.
Een complicatie van cryotherapie kan zijn dat de behandelde huid permanent lichter blijft dan de omgevende huid. De huidtherapeut kan, samen met de dermatoloog, beoordelen of uw pigmentvlekken geschikt zijn voor cryotherapie.

Diepte reiniging/microdermabrasie

Microdermabrasie is een peeling van de huid waarmee rimpeltjes, oppervlakkige rimpels, acne en pigmentverkleuringen behandeld kunnen worden. Er worden dunne laagjes van de huid verwijderd, waaronder een nieuwe zachte, gladde en stralende huid ligt. De behandeling stimuleert tevens de aanmaak van nieuwe cellen met collageen en heeft een liftend effect. Na de behandeling kan de huid lichtelijk rood en gevoelig zijn. U wordt ook geadviseerd de eerste twee weken niet de zon in te gaan.

Tarieven

20 minuten (tot 5 verrucae): € 45,-
45 minuten (maximaal 20 verrucae): € 90,-

Verwijderen van pigmentvlekken in het gelaat en handruggen

Maximaal 5 pigmentvlekken € 150,-

Microdermabrasie

Per 45 minuten € 65,-

Vragen

Heeft u vragen hierover? U kunt ons bereiken op tel nummer: 020 – 820 34 65.

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen