Acnetherapie

Acnetherapie

De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne en acnelittekens. Dit gebeurt vaak in combinatie met de behandeling van de dermatoloog. Daarnaast geeft de huidtherapeut adviezen ten aanzien van zelfzorg en het adequaat toepassen van acnebehandeling.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?
Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne: iedere huid is anders. Een acnebehandeling door de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

  • Manuele reiniging van de huid: het verwijderen van mee-eters en puistjes. Eventueel met toepassing van kleimasker om de huid tot rust te brengen;
  • Dieptereiniging van de huid door middel van een peeling; mechanische peeling (scrubben, microdermabrasie), chemische peeling (op basis van o.a. glycolzuur, trichloorazijnzuur of de jessner peel). Doel hiervan is het verwijderen van dode, losse huidcellen, zodat de poriën minder blokkeren. Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan en zal de talg normaler kunnen afvloeiden. Bovendien wordt door het verwijderen van de dode huidcellen de celvernieuwing gestimuleerd;
  • Adviezen ten aanzien van o.a. huidverzorging en productgebruik.

 

Heeft u vragen hierover? U kunt ons bereiken op tel nummer: 020 – 820 34 65.

Behandelingen

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische peeling van de huid waarmee oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, restacne en fijne lijntjes behandeld kunnen worden. Dermabrasie zorgt ervoor dat dode huidcellen laagje voor laagje worden verwijderd, waaronder een nieuwe zachte, gladde en stralende huid ligt. Door deze behandeling wordt de huid gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken en de productie van collageen en elastine (in de lederhuid) wordt verhoogd. Ook de doorbloeding verbetert hierdoor aanzienlijk. Na de behandeling kan de huid lichtelijk rood en gevoelig zijn. U wordt geadviseerd de eerste twee weken niet de zon in te gaan zonder zonnebrandcrème.

Chemische Peeling

De doel van een peeling is het verwijderen van dode, losse huidcellen, zodat de poriën minder geblokkeerd raken.
Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan en de talg zal normaler kunnen afvloeiden. Bovendien wordt door het verwijderen van de dode huidcellen de celvernieuwing gestimuleerd.

Peelingen bestaan uit een combinatie van verschillende ingrediënten, waaronder zuren, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door de juiste combinatie van ingrediënten in te zetten, kunnen specifieke huidproblemen effectief, efficiënt en veilig worden aangepakt.

Net als bij microdermabrasie kan de huid na de behandeling lichtelijk rood en gevoelig zijn. U wordt eveneens geadviseerd de eerste twee weken niet de zon in te gaan zonder zonnebrandcrème.

Tarieven en vergoedingen

Tarieven

Acnetherapie gelaat €65,-
Acnetherapie rug €75,-
Microdermabrasie €65,-
Enkelvoudige chemische peeling €65,-
Gecombineerde zuren/chemische peeling €90,-

Bij gebruik van Retinol geldt een supplement van €10,- op bovenstaande bedragen.

Vergoedingen

Behandeling door de huidtherapeut wordt meestal vergoed uit de aanvullende verzekering. Meestal geldt een maximaal bedrag per jaar. De hoogte van deze vergoeding wisselt, leest u hiervoor de polisvoorwaarden. Voor de aanvullende verzekering geldt geen wettelijke eigen bijdrage.

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen