Patiënteninformatie

PATIËNTENINFORMATIE

Veel gestelde vragen over mijn.mcwetering.nl

Wat is mijn.mcwetering.nl?

mijn.mcwetering.nl is een persoonlijke en beveiligde website van waaruit u:

 • uitslagen van onderzoeken in kan zien, zoals pathologie uitslagen en bloeduitslagen
 • uw afsprakenoverzicht kunt raadplegen
 • vragenlijsten in kan vullen die nodig zijn voor uw behandeling
 • brieven kunt bekijken, bijvoorbeeld de brief die uw arts aan uw huisarts verstuurt
 • informatie folders in kunt zien over verschillende zorgvragen, zoals gynaecologie, proctologie of flebologie (spataderen).

 

Zijn er kosten aan verbonden?

mijn.mcwetering.nl is een gratis service voor onze patiënten.

Hoe kan ik mij aanmelden?

 • U kunt zich bij de balie aanmelden.
 • Neem uw legitimatiebewijs mee en vraag een medewerker om de toegang voor u te regelen.
 • Nadat u bent aangemeld door een medewerker ontvangt u een e-mail met een duidelijke instructie hoe u uw account kunt activeren.
 • Na activatie heeft u direct toegang tot uw gegevens in het patiëntenportaal. U krijgt telkens als u inlogt een sms met een inlogcode. Hou daarom uw mobiele telefoon bij de hand.

 

Wat heb ik nodig om mijn.mcwetering.nl te kunnen gebruiken?

Voor het gebruik van mijn.mcwetering.nl heeft u nodig:

 • een pc, laptop, smartphone of een tablet (Apple of Android);
 • toegang tot het internet en een internetbrowser zoals Google Chrome, Safari, Microsoft Edge (Windows 10) of Mozilla Firefox.
 • het programma Acrobat reader om pdf-bijlagen te openen;
 • een e-mailadres
 • een mobiele telefoon met simkaart

 

Mijn internetbrowser toont mijn.mcwetering.nl niet

Internet Explorer is geen toegankelijke browser voor mijn.mcwetering.nl. U wordt aangeraden om Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari of Microsoft Edge (Windows 10) te gebruiken.

Het activeren van mijn account werkt niet

Neemt u contact op met een van onze medewerkers, dit kan maandag tot en met vrijdag tussen 08:15 en 16:30 uur en woensdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur via telefoonnummer 020-8203465. 

Wanneer kan ik mijn uitslagen bekijken in mijn.mcwetering.nl?

U kunt uw onderzoek uitslagen in mijn.mcwetering.nl bekijken. De lab- en pathologieverslagen worden automatisch na 14 dagen vrijgegeven. Het kan daarom gebeuren dat u een uitslag eerder ziet dan dat de arts dit met u besproken heeft. Uitslagen aangevraagd door uw huisarts worden niet getoond in mijn.mcwetering.nl.

Ik begrijp de informatie in mijn.mcwetering.nl niet: wat moet ik doen?

Uitslagen zijn soms moeilijk te begrijpen. Wanneer u informatie in mijn.mcwetering.nl niet begrijpt, neemt u deze vraag dan mee naar uw volgende afspraak. Wanneer u geen volgende afspraak heeft, of als u zich zorgen maakt, kunt contact opnemen met een van onze medewerkers. Dit kan maandag tot en met vrijdag tussen 08:15 en 16:30 uur en woensdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur via telefoonnummer 020-8203465.

Wat moet ik doen als de medische informatie in mijn.mcwetering.nl niet klopt?

De informatie in mijn.mcwetering.nl komt direct uit uw medisch dossier. Vraag tijdens uw volgende afspraak aan uw zorgverlener om de gegevens aan te passen.

Heeft mijn huisarts inzage in mijn gegevens?

Nee, uw huisarts heeft geen inzage in uw gegevens. Alleen zorgverleners van Medisch Centrum Wetering die betrokken zijn bij uw behandeling hebben inzage. Uw huisarts of verwijzend specialist krijgt wel een brief van uw behandelend arts. Deze brief kunt u terugvinden in mijn.mcwetering.nl.

Kan ik ook inzage krijgen in mijn volledig dossier als ik meer informatie wil dan in mijn.mcwetering.nl zichtbaar is?

Als patiënt heeft u recht op inzage in uw dossier. Om uw volledige dossier te kunnen inzien, kunt u dat kenbaar maken door bezoek aan de polikliniek of door een brief te sturen, voorzien van uw naam, adres en telefoonnummer. Medisch Centrum Wetering zal daar binnen 3 dagen op reageren en kosteloos een afschrift vertrekken.

Kan ik een afspraak maken via mijn.mcwetering.nl?

Nee, dit kan nu nog niet, in de toekomst wordt dit wel mogelijk gemaakt

Kunnen mijn partner en ik samen één mijn.mcwetering.nl hebben?

Dit is niet mogelijk. Medische informatie is vertrouwelijk. Daarom hebben u en uw partner ieder een eigen mijn.mcwetering.nl – account.

Ik ben ingelogd in mijn.mcwetering.nl, maar er staat geen informatie in. Hoe kan dat?

Wanneer u geen informatie maar wel afspraken ziet staan, dan is er op dit moment nog geen informatie uit uw medische dossier beschikbaar in mijn.mcwetering.nl. Na uw eerste bezoek verschijnt relevante informatie in uw portaal.

Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord van mijn.mcwetering.nl vergeten. Wat moet ik doen?

Neemt u contact op met onze medewerkers, dit kan maandag tot en met vrijdag tussen 08:15 en 16:30 uur en woensdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur via telefoonnummer 020-8203465.

Ik heb geen sms-bericht met code ontvangen. Wat moet ik doen?

Neemt u contact op met onze medewerkers, dit kan maandag tot en met vrijdag tussen 08:15 en 16:30 uur en woensdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur  via telefoonnummer 020-8203465.

Hoe veilig is de inlogmethode van mijn.mcwetering.nl?

De veiligheid van uw medische gegevens staat voorop in onze kliniek. Er wordt gebruik gemaakt van een 2-factorauthenticatie. Dit betekent dat u na het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord altijd per sms een unieke code toegestuurd krijgt. Een extra stap om uw identiteit te controleren.

Hoe veilig is mijn.mcwetering.nl?

Wij gaan op een veilige manier om met uw gegevens. We voldoen aan de normen voor het uitwisselen van medische gegevens op internet.

Wat is het privacybeleid?

Uw gegevens in mijn.mcwetering.nl komen uit uw medisch dossier. Voor uw gegevens in mijn.mcwetering.nl gelden dezelfde regels als voor uw patientdossier dat we in Medisch Centrum Wetering gebruiken. U leest hier meer over het privacybeleid

Ik ben automatisch uitgelogd. Waarom?

Wanneer u de app of de website afsluit, wordt u automatisch uitgelogd. Dit om de privacy van uw gegevens te beschermen. Wij raden u aan uit te loggen als u uw computer/laptop/tablet verlaat, ook als het maar heel even is. 

Met wie kan ik contact opnemen als ik meer vragen heb?

U kunt maandag tot en met vrijdag tussen 08:15 en 16:30 uur en op woensdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur via telefoonnummer 020-8203465. 020-8203465.

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact met ons opnemen per e-mail: info@mcwetering.nl of per telefoon.

Afspraak maken?

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag op 020-8203465