Laser ontharen

Laser ontharen

Ongewenste haargroei is een probleem waar veel vrouwen, en ook mannen, last van hebben. Een veilige en effectieve manier om van ongewenst haar af te komen, is permanent ontharen door middel van laseren. De modernste lasers zijn effectiever dan de zogenaamde flitslampmethode en kunnen ook toegepast worden bij donkere huidtypes. Bij Medisch Centrum Wetering kunt u laser ontharen bij onze huidtherapie afdeling. Wij werken met de allerbeste en modernste laser op de markt: de Lightsheer Desire diodelaser.

Grijze, blonde en rode haren kunnen niet worden behandeld met de Lightsheer Desire. Hiervoor bestaat de mogelijkheid tot elektrische epilatie.

In Medisch Centrum Wetering superviseren de dermatologen alle behandelingen en geven zo nodig advies bij medische oorzaken van overbeharing

Heeft u vragen hierover? U kunt ons bereiken op tel nummer: 020 – 820 34 65

Behandelingen

Lightsheer Desire

Door het gebruik van verschillende handstukken kunnen zowel het gezicht als grotere oppervlakten, zoals de rug, effectief worden behandeld. De Lightsheer laser heeft een gekoelde tip voor behandeling van het gezicht en een vacuumsysteem voor behandeling van het lichaam. Dit beperkt in hoge mate de pijnprikkel die door de opwarming wordt veroorzaakt, zodat de behandeling over het algemeen niet als zeer pijnlijk wordt ervaren. De behandelingen vinden plaats door onze huidtherapeute, Naima Goilo. Zij heeft zeer veel ervaring met het gebruik van de Lightsheer laser.

De diodelaser werkt op het pigment in de haar en is het meest effectief als de haren in de actieve (anagene) groeifase zitten. Omdat niet alle haren tegelijk in deze fase zitten, zijn er meerdere behandelingen nodig. Men gaat uit van gemiddeld 5 tot 8 behandelingen, dit is mede afhankelijk van de te behandelen locatie.

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over de Lightsheer Desire

Is de laser geschikt voor alle haarkleuren?
Omdat het lasersysteem inwerkt op het pigment van de haren kunnen alleen gepigmenteerde haren worden behandeld. In het algemeen geldt: hoe donkerder de haar hoe beter het effect.
 Dit geldt voor alle laser en flitslamp systemen.

Is het mogelijk álle haren te verwijderen?
Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.
 In het algemeen kan men zeggen dat bij elke behandelsessie steeds de helft van de beharing van de behaarde huid wordt verwijderd

Kan ook de donker gepigmenteerde huid worden behandeld?
De Lightsheer Desire is ook geschikt voor de behandeling van donkere huid, tot huidtype 5. Bij een zeer donkere huid moet echter vaker worden behandeld om goed resultaat te krijgen.

Kunnen er weer haren terugkomen?
Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien. Dit is een natuurlijk proces, en deze haartjes zouden ook spontaan ontstaan zijn in onbehandelde huid. Om het resultaat van de laser te behouden is elke 1 à 2 jaar een behandelsessie aan te raden waarbij de nieuwe haartjes worden aangepakt

Is behandeling met de Lightsheer laser pijnlijk?
Het is niet geheel pijnloos, maar een verdoving is niet nodig. De behandeling wordt meestal goed verdragen, ook als er grote gebieden tegelijk behandeld worden.

Zijn er bijwerkingen?
Na de behandeling is de behandelde huid iets rood en gezwollen. Dit verdwijnt binnen enkele dagen. Soms zijn er kleine blaartjes en/of bruine pigmentvlekjes. Ook deze verdwijnen weer vanzelf. Sommige medicijnen kunnen een lichtovergevoeligheid geven en een combinatie van een laserbehandeling met deze medicijnen kan blaren en littekens geven.
Meld daarom uw medicijngebruik altijd aan de arts of huidtherapeute.

Zijn er risico’s?
Complicaties komen niet vaak voor. In sommige gevallen kunnen donkere of lichte plekken ontstaan na de behandeling.
Meestal gebeurt dit na zonblootstelling en bij donkere huidtypes. Deze problemen zijn meestal van voorbijgaande aard. Het kan maanden duren voor deze vlekken weer bijkleuren. Bij donkere plekken is het belangrijk deze plaatsen goed te blijven beschermen tegen de zon. Lichte vlekken kan men daarentegen na 6 weken zonbescherming weer laten bruinen in de zon.
In zeer zeldzame gevallen kunnen deze verkleuringen blijven bestaan. Littekens ziet men zeer zelden. Soms wordt door laserbehandeling in eerste instantie een toename van donker haar gezien. De lichte dunne haartjes zijn dan aangezet tot pigmentvorming. In dat geval moet men doorgaan met de behandelingen. De donkere haren
zullen dan uiteindelijk verdwijnen. Helaas heeft men dan wel meer behandelingen nodig dan gebruikelijk.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?
De eerste stap is het scheren van het zichtbare haar.
U zult gevraagd worden om een donkere bril te dragen, ter bescherming van de ogen. Bij behandeling van het gezicht wordt een koude gel op de te behandelende plek aangebracht. Vervolgens wordt het Lightsheer handstuk op de huid geplaatst en beginnen de laserpulsen. Elke laserpuls voelt aan als een licht prikje of kneepje, vergelijkbaar met de aanraking van een elastiekje, dat tegen de huid schiet.
Verdoven is niet noodzakelijk, de meeste mensen verdragen de behandeling goed.

Zijn er leefregels?
Vanaf 6 weken voor de behandeling mogen de haren alleen geknipt of geschoren worden. Andere ontharingsmethoden zoals harsen, epileren of crèmes zijn niet toegestaan.
Op de dag van de behandeling dient men zich van tevoren te scheren.
Vanaf vier weken vóór en na de behandeling de huid niet meer blootstellen aan UV- straling (zonnebank, zon). Voor tussen de behandelingen door zult u indien nodig een beschermende sunblock ontvangen.
Op de dag van behandeling geen make-up, lipstick of lipliner gebruiken.

Hoe is de Lightsheer laser te vergelijken met andere manieren van ontharen?
Scheren, waxen, en ontharingscrèmes geven maar een tijdelijk effect, en zijn vaak pijnlijk. Bij elektrisch epileren worden de haarzakjes stuk voor stuk met een elektrisch stroompje verbrand. Elektrisch epileren is een langdurig en pijnlijk proces en vergt een jarenlange behandeling. Met de Lightsheer worden in één seconde vele haarzakjes tegelijk behandeld op een minder pijnlijke en duurzame manier.

Waarin verschilt de Lightsheerlaser van zogenoemde ‘flitslampen’?
In verschillende klinieken wordt gebruik gemaakt van flitslampen voor ontharingsdoeleinden. Deze apparaten werken niet met Laserlicht maar met gewoon intensief flitslicht. Dit licht bestaat uit verschillende golflengtes. Voor de ontharing zijn alleen bepaalde golflengtes geschikt. De overige golflengtes moeten worden uitgefilterd. Flitslicht is niet synchroon zoals Laserlicht en gaat alle richtingen uit net zoals licht van een gewone lamp. Hierdoor dringt het minder diep in de huid door. Dieper gelegen haarwortels reageren dan onvoldoende, waardoor niet het gewenste effect ontstaat. De Lightsheerlaser zendt uit op een zuivere golflengte van 800 nm en kan mede door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar flitslampen afhaken.

Concluderend kan worden gesteld dat de lasertechniek veilig is en dat het aantal behandelingen beduidend lager blijkt te zijn dan met flitslampen/IPL.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Veel verzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de behandeling van overbeharing in het gezicht, als dit onder medische supervisie plaatsvindt en indien u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Hiervoor geldt geen eigen risico. De hoogte van het vergoede bedrag is verschillend per verzekeraar.
Behandeling van overbeharing van het lichaam wordt niet vergoed

Tarieven en vergoedingen

Tarieven Lightsheer Desire diodelaser

Bovenlip €75,-
Kin €75,-
Bovenlip en kin €100,-
Bakkebaarden €100,-
Oksels €80,-
Rug €300,-
Bikinilijn €100,-
Onderbenen €200,-

Overige locaties op aanvraag. De genoemde prijzen zijn de prijzen per behandeling. Gemiddeld zijn 5-8 behandelingen nodig.

Vergoedingen

Veel verzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de laser en elektrisch epilatie behandelingen van overbeharing in het gezicht, als dit onder medische supervisie plaatsvindt en indien u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Hiervoor geldt geen eigen risico. De hoogte van het vergoede bedrag is verschillend per verzekeraar.
Laser behandeling van overbeharing van het lichaam wordt niet vergoed.

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen