Het eerste bezoek

Het eerste bezoek

Binnenkort heeft u een afspraak op onze kliniek voor een eerste consult proctologie. Het consult zal worden afgenomen door de dermatoloog- proctoloog. De afspraak duurt ongeveer 45 minuten.

  • We verzoeken u om 10 minuten voor de start van uw afspraak aanwezig te zijn.
  • Indien de verwijsbrief nog niet in ons bezit is, wilt u die dan mee nemen?
  • Ook vragen wij u om uw ID-bewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs) mee te nemen.
  • Wilt u zo mogelijk een overzicht van door u gebruikte medicatie mee nemen? Dit overzicht kunt opvragen bij uw apotheek.
  • We verzoeken u de toegestuurde vragenlijst in te vullen en mee te nemen.

Voorbereiding

Onderdeel van dit consult is een inwendig onderzoek. Om dit zo goed en zo veilig mogelijk te doen, vragen wij u om te laxeren met een klysma. Hiermee maakt u het laatste deel van uw dikke darm, de endeldarm, leeg.

  • U ontvangt van ons hiervoor een recept voor 3 klysma’s en een instructieblad. U heeft twee klysma’s nodig, het derde klysma is een reserve. De klysma’s kunt u met het recept halen bij uw eigen apotheek.
  • U gebruikt de ene de avond voor uw afspraak, de andere gebruikt u 2 uur voor uw afspraak.
  • Indien gewenst, kunt u eventueel uw eigen klysma’s gebruiken volgens bovengenoemd schema.


Hier vindt u een instructiefilmpje over het gebruik van de klysma’s

Als u geen klysma’s gebruikt, kan de afspraak helaas niet door gaan.

De eerste afspraak duurt circa 45 minuten. Wij proberen op tijd te werken, maar soms loopt het spreekuur uit. Houdt u hiermee rekening bij het maken van uw afspraken.

Behandelen

Het streven van Medisch Centrum Wetering is om direct tijdens het eerste consult te behandelen.

In het geval dat u komt voor behandeling van aambeien of verwijdering van skin tags/mariske, houdt u er dan rekening mee dat u niet kunt vliegen, sporten of naar de sauna/spa kan, gedurende 14 dagen na de behandeling?

Afspraak verzetten of afzeggen

U kunt uw afspraak afzeggen of verplaatsen tot uiterlijk 24 uur van tevoren. Als u niet 24 uur van tevoren de afspraak hebt afgezegd, kunnen wij een wegblijftarief in rekening brengen (een bedrag van 50 euro). Laat ons op tijd weten als u niet op uw afspraak kunt komen. We kunnen de voor u gereserveerde tijd dan voor anderen gebruiken.

Eigen risico

Houdt u rekening met het eigen risico: dit is de wettelijke verplichte jaarlijkse bijdrage van 385,- (of hoger als u dit zo heeft afgesproken met uw zorgverzekeraar). Dit eigen risico geldt voor alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland.

Waar kunt u terecht met vragen?

Mochten er na het lezen van deze informatiefolder nog vragen zijn, dan kunt u tijdens spreekuurtijden altijd contact opnemen via telefoonnummer: 020-8203465.

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen

Wachttijdindicatie

Dermatologie
2 1

Dagen

Gynaecologie
2 1

Dagen

Proctologie
2 1

Dagen

Flebologie
2 1

Dagen

Plastische Chirurgie
0 4

Dagen